Heb ik infrastructuur nodig?

< Alle onderwerpen

Heb ik infrastructuur nodig om Easy Software Deployment te gebruiken?

Die vraag ontvingen we geregeld. Vast omdat dit bij het zware SCCM wel het geval is.

Ons antwoord is: bijzonder weinig.

Je hebt bij voorkeur twee netwerkshares nodig. Dit voor de toepassingen en rapporten. Dus, een computer waarop de shares worden gehost. En een beheerderscomputer. Denk aan een desktop, laptop of server.

Deze laatste is om de Manager op te starten zodat je de Agents kunt instrueren wat te doen op de clients waarvoor je verantwoordelijk bent.

Om het meeste uit Easy Software Deployment te halen, heeft Active Directory de voorkeur. Vanaf Easy Software Deployment 7.0 kun je tevens Azure AD inzetten. Deze releasen we eind maart 2020.

Dat is het verder.

Databases en extra servers zijn helemaal niet nodig.
Zo houden we het Easy.

Meer informatie vind je in de gebruikersgids.