Pictogrammen niet in snelkoppelingen

< Alle onderwerpen

Pictogrammen niet in snelkoppelingen

Het kan voorkomen dat pictogrammen niet worden ingesteld in de snelkoppelingen bij het implementeren van een Network Executable of Shortcut. Dat is het geval bij Windows 8 en hogere versies en komt door een Microsoft Group Policy.

In dat geval vind je de pictogrammen voor de snelkoppelingen niet in het Start-menu terug nadat je een installatie item hebt geïmplementeerd.

Deze Microsoft Group Policy (GPO) is geïntroduceerd in Windows 8, Windows Server 2012 en Windows RT.

We konden hiervan geen duidelijke reden vinden maar vermoeden dat het te maken heeft met een stukje veiligheid.

Oplossing

Je kunt de GPO ingeschakelen door gpedit.msc uit te voeren en te bladeren naar Computerconfiguratie / Beheersjablonen / Windows-onderdelen / Verkenner /

Sta het gebruik van externe paden toe in snelkoppelingspictogrammen.

Stel dit in op Ingeschakeld.

Als alternatief kun je het register hier direct bewerken: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Explorer

Maak een DWORD (32-bits) met de naam: EnableShellShortcutIconRemotePath with Value: 1 (Decimal).

Hierna is opnieuw opstarten even nodig om de instelling te activeren.

We werken eraan dit te verhelpen binnen Easy Software Deployment zelf, zodat het niet meer nodig is om een gpo in te stellen of het register te bewerken. We laten het weten zodra dit beschikbaar is via onze periodieke emails. Zorg er dus voor dat je die ontvangt.

Je kunt hiervan ook op de hoogte blijven door onze roadmap in de gaten te houden.